Leidse studenten, wellicht staat Joost er wel tussen ;-)

Leidse studenten, wellicht staat Joost er wel tussen ;-)

Vrijdag a.s. ga ik onder de noemer Biertje met Bleijie een biertje drinken met studenten en leden van het CDJA. Ik ben zelf student geweest in Leiden en kijk terug op een geweldige studententijd. Ik was lid van Augustinus en zat er in het bestuur. Ik heb uiteindelijk toch ene behoorlijke tijd als student in Leiden rondgelopen. In die tijd werd ik ook politiek actief bij het CDA. Met name studentenhuisvesting en veiligheid op straat speelde heel erg. Er was een gierend tekort aan studentenwoningen, zo groot zelfs dat er een hele EL-CID-lichting (3500 studenten) niet gehuisvest kon worden. Gelukkig is daar mede door het CDA een hoop aan veranderd. Ook wat betreft veiligheid is er het nodige veranderd. Gelukkig kan je in Leien relatief veilig over straat. Wel zijn er ook voor studenten nog een aantal enge plekken aan te wijzen, bijvoorbeeld de fietstocht van en naar het Universitair Sportcentrum. Daar zouden we nog wat aan kunnen veranderen.

Ik wil graag in gesprek met CDA-studenten om te horen welke problemen er nu spelen. Studentenhuisvesting zal dat niet direct meer zijn, maar veiligheid wellicht nog wel. En wat betreft huisvesting speelt onder studenten ook de doorstroming op de woningmarkt enorm. Veel studenten willen wel in Leiden blijven wonen maar kunnen dat niet omdat er onvoldoende woningen zijn. Dat komt met name omdat we doorstroming op de woningmarkt niet goed op gang krijgen. We zullen in Leiden maar ook in de regio gericht moeten bouwen om aan de vraag te kunnen voldoen. Ongetwijfeld dat er nog meer speelt onder studenten, maar daar ga ik graag over in gesprek met ze.

waagWaar ik ook zeker over wil spreken is de rol die studenten binnen het CDA spelen. Studenten zijn hoog opgeleid, inventief en creatief en dus kunnen wij als CDA Leiden studenten goed gebruiken in onze partij. Ik zou ze dan ook veel nadrukkelijker willen betrekken bij het CDA. Toen ik in 2006 in de Raad kwam richtte ik een studentenpanel op waarin verenigingsbestuurders en CDA-studenten zaten die mij maandelijks input gaven over wat er zoal onder studenten leefde. Daar hebben wij als CDA enorm veel aan gehad. Ik zou dat studentenpanel dan ook graag een nieuw leven in willen blazen. Ik zou studenten nog nadrukkelijker willen betrekken bij het CDA. Ik pleit voor een actieve student bij de top-5 op de kandidatenlijst. Het CDA heeft ontzettend veel goede studenten op de ledenlijst staan. Daarvan moeten we er een hoog op de lijst zetten.

 

Wat: Biertje met Bleijie, Lijsttrekkerskandidaat Joost Bleijie in gesprek met studenten

Wanneer: vrijdag 16 juni

Waar: De Waag, Aalmarkt 1

Hoe laat: 20:00

Meer informatie studenten- en jongerenstandpunten is hier te vinden.