Tijdens de avond waarop de kandidaat lijsttrekkers zich presenteerden aan de CDA-Leden heb ik mijn campagnespot voor het eerst laten zien. Een spot waar ik enorm trots op ben. De campagnespot geeft een goed beeld van waar ik voor wil staan: Een stad waar we trots op kunnen zijn en waar het goed wonen, werken en studeren is. En voor een herkenbaar en actief CDA dan midden in de samenleving staat en waar leden actief worden betrokken bij de lokale politiek.

 

De complete tekst van de autocue was als volgt:

Leiden is een stad om trots op te zijn. Trots op onze bruisende historische binnenstad, maar ook trots op het feit dat Leiden een prettige stad is om in te wonen, te werken en te studeren. Ik wil me inzetten voor het verder versterken van Leiden. Me inzetten voor een stad waar iedereen kan meekomen en waar je veilig over straat kan. Een stad waar Leidenaren wonen in een goed onderhouden en schone wijk met voldoende speelplekken voor kinderen en voldoende faciliteiten in de wijk.

Ik wil me inzetten voor een stad die luistert naar haar inwoners en het lef heeft om plannen te wijzigingen als er geen draagvlak voor is. Een stad met een sterke economie waar plaats is voor kennisintensieve bedrijvigheid maar ook voor de kleine zelfstandige op de hoek. Een stad waar we het verenigingsleven en de inzet van vrijwilligers koesteren.

Ik wil me inzetten voor een herkenbaar CDA. Een partij die de leden actiever betrekt bij wat er in de politieke Arena gebeurt Een partij die de handen ineen slaat met bewoners, bedrijfsleven, instellingen en andere politieke partijen om de stad beter te maken. Van zo’n partij wil ik graag lijsttrekker zijn. Een lijsttrekker voor u, voor jou en voor Leiden.