Studentenvereniging Augustinus

Studentenvereniging Augustinus

Leiden is sinds 1575 onlosmakelijk verbonden met studenten. Sinds dat jaar is Leiden een universiteitsstad, de oudste universiteitsstad van Nederland. Dat is, ondanks de innige flirt van de universiteit met Den Haag gelukkig tot op de dag van vandaag nog steeds het geval. En wat mij betreft houden we dat zo. Ik vind dan ook dat we de universiteit tot in lengte van dagen voor Leiden moeten behouden en dat we de universiteit Leiden moeten faciliteren om hier te blijven. Bijvoorbeeld door volle vaart te maken met de realisatie van de Humanities Campus aan de Witte Singel, een nieuwe campus voor het huidige Lipsiusgebouw.

Grappig is dat het CDA nooit als studentenpartij wordt gezien. Dat terwijl we door de jaren heen naast inhoudelijk ook wat betreft verkiesbare personen op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen toch niet onder deden voor andere partijen. In 2002 en 2006 was ik als voormalig voorzitter van Augustinus zelf de studentenkandidaat op respectievelijk plek 10 en 4. In 2010 was dat Joery Strijtveen, eveneens oud-Voorzitter van Augustinus. Toen hadden we op de lijst ook een oud Praeses van Minerva en een oud Quaestor van Quintus. In 2014 hadden we Julius Terpstra, toen voorzitter van het CDJA en actief lid bij NSL hoog op de lijst staan. Kortom, wat betreft herkenbare, verkiesbare personen heeft het CDA altijd bekende studenten op de lijst gehad.

Ik vind dat in 2018 er wederom een actieve student hoog op de lijst moet komen te staan. Een student die weet wat er speelt in het studentenleven en die weet waar studenten mee bezig zijn. Een student die diepe wortels heeft in het studentenleven. Waarom vind ik dat belangrijk? Nog los van het feit dat 1 op de 5 Leidenaren student is, heeft het CDA studenten ook echt wat te bieden. Dat kunnen en moeten we door middel van actieve studenten die ook zeker lid zijn van het CDA uitdragen. Ik zal er als lijsttrekker bij de kandidaatstellingscommissie op aandringen om een student bij de top-5 te zetten. En geloof me, er lopen genoeg actieve en capabele studenten bij het CDA Leiden rond.